【英語】3年生酒井颯汰君 埼玉県英語スピーチコンテストで審査員特別賞を受賞!Sakai Sota, a third year student to participate in All Saitama Speech Contest!

11月14日埼玉県民の日、第73回埼玉県高等学校英語スピーチコンテストに3年生の酒井颯汰君が出場し、審査員特別賞を受賞しました。

On November 14th, Saitama Day, the 73rd All Saitama High School English Speech Contest was held, where a third-year student, Sakai Sota participated and got the Main Judge's Award!

堂々とスピーチをする酒井君  Sakai making his speech with confidence

酒井君は10月に行われた校内予選で優勝し、県大会への出場権を得ました。約1か月、原稿修正・練習を重ねて成果を出し切りました。原稿修正においては、ALT Daniel先生と兄弟校であるメルボルン高校の生徒さんからも助言をもらい、伝えたい内容によりフォーカスしたスピーチとなりました。

Sakai won Kasuko Cup in October and got a chance to proceed to All Saitama Contest. Within a month, he revised his speech and practiced delivery. As for revising, he had help from our ALT Daniel, as well as a student from Melbourne High School, our brother school, and his speech became more focused on the point he wanted to emphasize.

スピーチには春高の話がジョークとして挙げられ、聴衆を惹きつけました。During his speech, there were some points where Sakai made jokes about Kasukabe High School, which attracted the audience.

ハイライト 「幸せになるための時間の使い方②時間を誰かと共にすること」 Highlight   How to spend time for a happy life  Suggestion2 Share your time with others

スピーチ全体 the whole speech

スピーチ原稿 Speech Script